Възстановяването и поддържането на ретро-автомобили е страст, която има сериозни поддръжници и организирана форма на феновете у нас. В началото на тази година с нас се свърза един от най-запалените колекционери на ретро автомобили в България.

Така екип на BlastVV получи възможността да се включи в самото начало на уникален проект.

Основно възстановяване на Porsche Carrera 4  – една от немските класики

Освен просто формулираното „почистване“, на практика трябваше да извършим почистване със сух лед на:

  • ходовата част, включително: спирачните апарати, закрити елементи на каросерията
  • двигателен и багажен отсег, както и двигателя с карбураторната система.

Интересните детайли в “проект Порше” бяха изискването да се почисти от всички замърсявания, но да се запази оригиналният защитен филм от завода-производител на ходовата част. Поради естеството на системата, изискване на Възложителя беше да не се демонтират маркучи и окабеляване от автомобила. Това постави пред нас предизвикателството за точно калибриране на системата (машина и дюза) неколкократно по време на работата. 

Крайният резултат отговаряше на очакванията както на собственика, така и на колегите от двата сервиза – ремонт на двигател и цялостно възстановяване на купето. Процесът по почистване със сух лед се извърши в рамките на 3 поредни работни дни, като с обема на отхвърлени задачи спестихме над 1 месец ръчна работа, по мнение на механиците.

Искаме да изкажем благодарност към екипа на Дару Кар за успешната съвместна работа и отличните условия, които предоставиха.

Очакваме с нетърпение да видим крайния резултат и да си направим снимка с всички участващи в този проект.